90 poena Robert Parker Wine Advocate

90 poena Robert Parker Wine Advocate, za Merlot Barrique Pečat 2016 Vinarije Trilogija iz Banje kod Aranđelovca!
Vinarija Trilogija iz Banje kod Aranđelovca se svrstala u vinsku svetsku elitu, odlukom stručnog ocenjivača g. Marka Skvajersa (Mark Squires) da vinu Merlot Barrique Pečat 2016 dodeli ogromnih 90 Robert Parker poena!

Ova izuzetna vest je obradovala sve u Vinariji: „Izuzetna nam je čast što nas je jedan takav autoritet postavio na vinsku mapu sveta, u našem prvom pokušaju, i to sa 90 poena! Ko to ne zna, ocene Roberta Parkera od 90-95 poena imaju opisnu oznaku OUTSTANDING, što znači IZVANDREDAN! Mi smo za ovakvo priznanje, od samog početka, radili i živeli i ovo je naša budućnost! Mi živimo naš san! Hvala ekipi Roberta Parkera, hvala g. Skvajersu, koji su nam doneli ove izuzetne vesti i nagradili naše izuzetne napore da održimo kvalitet i da prevaziđemo očekivanja naših kupaca. Idemo dalje!“

Evo šta je stručni ocenjivač Mark Skvajers (Mark Squires) zapisao u obrazloženju svoje odluke: „Merlot Barikque 2016., sadrži i 10% Cabernet Franc. Sazrevao je 14 meseci u novom buretu od srpskog hrasta i dolazi sa 15,4% alkohola. Iako na papiru to ne deluje tako, dobro drži ravnotežu. Crno kao mastilo, počinje sa malo kremastog ukusa od drveta, a zatim se poboljšava u čaši. Ima razumnu finoću sa dobrim finišom. Ovo je vrlo moderan Merlot, kako su ga postavili Gilbert i Sullivan, i odlično se snalazi u ovom stilu. Ovo vino nije kao voćna bomba bez drugih prednosti. Vrlo je dobar i sada, mada, može se još poboljšati u podrumu. Vino možete konzumirati odmah, ali, ono će biti bolje za godinu dana, a trebalo bi da traje najmanje još jednu deceniju.