Posle 16 meseci u novim buradima od srpskog hrasta, uspeli smo da smirimo tanine u ovom izuzetnom vinu koje smo napravili od 90% Merloa i 10% Kaberne Frana. Ovaj jedinstveni Merlo punog tela karakterišu izraženitopli tonovi pekmeza od suvih šljiva, sa aromamaborovnica, kupina i hrastovine i sa diskretnim notama kafe, čokolade i vanile. Iako ima 15.5% alkohola izrazito je voćan i osvežavajući sa jakim taninima i dugom i energičnom završnicom. Ovaj Merlo barik sa bogatim i složenim aromatskim kompleksom ima potencijala za dugo odležavanje. Preporučujemo Vam da ga uparite sa grilovanom divljači, pačetinom, junetinom, ali i sa crvenim mesima uz preliv od ovog vina i crnog bobičastog voća. Naše omiljeno uparivanje je sa domaćom pitom od šljiva sa dodatkom crne čokolade i vanile. Nešto od napred pomenute hrane, temperatura serviranja od 16° C i pravo društvo učiniće ovaj Merlo barik vašim omiljenim crvenim vinom.