Pečat, Merlot – berba 2016

Ovo suvo sortno crveno vino spravljeno je od Merloa uz kupažu sa 10% Kaberne Frana. Odležavanjem u inox tanku oko godinu dana, dobili smo ovo izuzetno vino bogato ekstraktima, kiselinama i sa visokim procentom alkohola.Balans kiselina, tela i alkohola je odličan, tako da se 16% alkohola uopšte ne oseća u ukupnoj harmoničnosti ovog crvenog vina sa ljubičastim prelivima. Preovlađuju arome borovnice, zrelog bobičastog voća, nakon čega slede udari kafe, vanile… Vino bogatog tela, duge i snažne završnice, ima interesantnu ravnotežu začinskihi voćnih nota, što ga uz pomenute karakteristike preporučuje za konzumiranje uz govedinu ili goveđu bresolu i stare prevrele punomasne sireve poput parmezana, dimljenih sireva, gaude … Naša preporuka za njegovo konzumiranje je: temperatura serviranja od 14 ° C, pažljivo izabrana hrana i odabrano društvo. Iako je u buteljci od oktobra 2017, ovo vino još uvek nije iskazalo svoju punu snagu.